Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/tarelkakiev/

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики внесла «Літаючу тарілку» на Либідській площі до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

«З боку Міністерства культури та інформаційної політики України зробили усе можливе. Передаю естафету Київській міській державній адміністрації – КМДА та Віталію Кличку: вам потрібно внести “тарілку” в список щойно виявлених пам’яток об’єктів культурної спадщини, для того щоб ми могли завершити процес внесення її до державного реєстру пам’яток місцевого значення… У вас на це п’ять днів», – зазначив Ткаченко.

За його словами, цей статус вбереже будівлю як «ласий предмет» для забудовників. Наразі «Літаюча тарілка», перебуває в оренді компанії бізнесмена Вагіфа Алієва. Поряд будують торговельний центр Ocean Mall.

Ткаченко також зазначив, що після реставрації споруда може стати сучасною концертною залою.

Будівлю Інституту науково-технічної експертизи та інформації з концертною залою у вигяді «літаючої тарілки» було збудовано 1971 року за проєктом архітекторів Флоріана Юр’єва і Льва Новикова. Будівлю відносять до другої хвилі радянського модернізму.

Торік ініціатива SaveKyivModernism презентувала альтернативний проєкт реставрації «Тарілки». Цього літа дах будівлі пофарбували.

Нагадаємо, нещодавно Департамент охорони культурної спадщини КДМА надав статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини залам Прощання Київського крематорію та ще восьми об’єктам.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button