Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Автор книги «Справа Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані буде подавати апеляцію на рішення Дарницького районного суду Києва про заборону продавати книгу, в якій згадують народного депутата Віктора Медведчука. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, за годину після рішення суду про заборону книги читачі розкупили весь наклад, додавши, що скоро надрукують новий.

Маркетологиня видавництва Vivat Катерини Аврамчук зазначила, що новий наклад має бути готовий 2 листопада і становитиме 3500 примірників. Наразі вже було розповсюджено 19900 книжок. Видавництво також повідомило про те, що буде поданий позов до апеляційного суду.

«Ми прийняли непросте фінансове, але цілком зрозуміле для нас з точки зору моралі рішення йти в апеляційний суд. Заява буде подана як тільки ми отримаємо повний текст рішення суду», – заявили у видавництві.

Згідно з рішенням Дарницького райсуду, з книги мають видалити такі фрази:

«…чи була можливість у Стуса обрати «менше зло». Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук»;

«…Медведчук на суді визнав, що всі «злочини», нібито вчинені його підзахисним, «заслуговують на покарання»»;

«… він фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?…»;

«…розпинав поета — призначений державою адвокат Медведчук»;

«…шістка комуністичної системи Медведчук…».

«Злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком та аморальним типом?».

Після того, коли ці фрази приберуть, книга може знову надійти у продаж, зазначається у рішенні суду.

Сьогодні Дарницький райсуд заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button