X

КМДА оголосила конкурс на будівництво канатної переправи через Дніпро

Фото: Marc Wieland, Unsplash

КМДА оголосила конкурс на залучення інвестора до будівництва атракціону – канатної переправи через Дніпро.

Один посадковий майданчик планують розташувати на ділянці площею 0,02 гектара біля Арки Дружби народів, другий – на ділянці площею 0,05 гектара на Трухановому острові. Йдеться про одноповерхові тимчасові споруди без фундаменту.

Вартість будівництва канатної переправи оцінили орієнтовно у 3,69 мільйона гривень.

Переможця визначатимуть за таким головним критерієм – найкраща пропозиція щодо розміру платежу на утримання та розвиток Труханового острова. Згідно з умовами, інвестор зобов’язується щомісяця сплачувати на ці потреби щонайменше 10 тисяч гривень.

Замовником реалізації проєкту виступає КП «Плесо», а замовником підготовчих робіт – Київське інвестиційне агентство.

Ідея канатної дороги через Дніпро виникла у 2017 році. Проєкт, за яким мали її зводити, належав «Проектним системам ЛТД» Андрія Миргородського. Миргородський також автор проєкту велопішохідного моста над Володимирським узвозом та пішохідного моста-хвилі на острів Оболонський, який почали будувати у жовтні цього року.

За яким проєктом будуватимуть канатну переправу, наразі невідомо.

Візуалізація канатної переправи за проєктом «Проектних систем ЛТД», prosystems.com.ua

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту