Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: AIMM

У притулку для бездомних котів і собак «Сіріус», що у селі Федорівка Київської області, триває реновація. До 20-ї річниці притулку запустили перший модуль простору, спроєктованого архітектурним бюро AIMM.

Притулок «Сіріус» зараз. Фото: AIMM

Проєкт поліфункціонального притулку презентували навесні цього року. Він розрахований на 2500 тварин.

Візуалізації: AIMM

Територія комплексу охоплює понад чотири гектари. Тварин пропонується утримувати у вольєрах-чарунках, згрупованих у модулі. Прозорі частини фасадів вольєрів повернуто під кутом таким чином, щоби тварини бачили один одного якнайменше та поводилися спокійніше.

Чарунки спроєктовано таким чином, аби працівники і волонтери могли без зайвих зусиль прибрати за тваринами, нагодувати та напоїти їх. Водночас усі «брудні» процеси максимально приховані від очей відвідувачів.

Біля кожного модуля розміщено закритий двір, де тварини можуть вільно гуляти, по черзі або разом.

Модульний тип вольєрів дає змогу виконувати роботи поетапно. Розміщення модулів у плані нагадує бджолині соти.

Проєкт передбачає будівництво гуртожитку для волонтерів, будівлі з ветеринарною клінікою та зоомагазином, готелем для домашніх улюбленців, господарської будівлі для догляду за тваринами, пункту прийому нових тварин, карантинної зону та просторого майданчику для вигулу собак.

Оновлення притулку, зокрема, зробить процес адопції більш комфортним. Працівники притулку сподіваються, що таким чином більше тварин можуть знайти домівки.

«Сіріус» – найбільший в Україні притулок для бездомних тварин. 21 жовтня йому виповнилося 20 років.

Цієї суботи, 24 жовтня, притулок запрошує охочих на день народження. Присутні зможуть подивитися на новий модуль та допомогти з підготовкою вольєрів до зими. З собою варто взяти робочу форму, теплий одяг та рукавички, і якщо є можливість – захопити інструменти для ремонту та будівництва підлоги у вольєрах, для рубки та пиляння дров.

Читайте також: У парку під Києвом виявили лисенят «у критичному стані». Зоозахисниці намагаються їх відловити

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button