Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/scroll.eco

У жовтні грузинська компанія Scroll запустила в Києві новий сервіс прокату електросамокатів, повідомляє ITC.

Сервіс створили у партнерстві з американською компанією Bird, одним із найбільших світових операторів прокату самокатів. Відтак прокат Scroll працює за допомогою мобільного застосунку Bird.

Після реєстрації у застосунку Bird користувач обирає тарифний план – 50, 100 або 200 гривень. Сплата здійснюється за цією передплатою, з подальшим автоматичним поповненням після вичерпання депозиту.

Вартість користування – 4 гривні на хвилину плюс 10 гривень за розблокування самокату, повідомляє Єгор Шуміхін.

Він порівняв тарифи Scroll з тарифами двох аналогічних прокатів, що діють у Києві. Похвилинна оплата: Scroll – 4 грн/хв, Bolt 2,90-4,90 грн/хв; Kiwi – 2,50-3,50 грн/хв. Розблокування: Scroll – 10 грн, Bolt – 29 грн, Kiwi – 15 грн.

Отже, за півгодинну поїздку на електросамокаті Scroll користувач заплатить 130 гривень у будь-який день. На Kiwi – 90 гривень у будні та 120 гривень у вихідні. На Bolt – 116 гривень у будні і 176 гривень у вихідні.

Онлайн-карта у застосунку показує розташування найближчих електросамокатів і їхній рівень заряду. Користувач сканує QR-код, що знаходиться на кермі, і програма одразу повідомляє, що можна їхати. З цього моменту починається відлік часу. Також можна заблокувати самокат, щоб його ніхто не взяв, доки користувач відійшов до магазину.

Скріншот: Єгор Шуміхін

Завершуючи поїздку, паркуватися можна будь-де в межах дозволенної зони. Насамкінець застосунок попросить сфотографувати електросамокат.

На першу поїздку діє промокод HELLOSCROLL. Серед переваг прокату Шуміхін називає відсутність застави та можливість орендувати і завершити поїздку будь-де. Також до електросамокатів Scroll прикріплено пляшку з дезінфектором.

У застосунку користувачу пропонують ознайомитися з правилами користування, в яких, зокрема, вказано, що водій має бути у шоломі та не повинен користуватися телефоном під час руху, а також їхати тротуарами.

Прокат самокатів Scroll також працює у грузинських містах Батумі, Руставі та Тбілісі.

Фото: facebook.com/scroll.eco/

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт, який регулює користування електросамокатами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button