Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Центр Спеціальної Підготовки

На 52 станціях київського метро зараз встановлено по одному дефібрилятору. Більшість із них коштує по 190 тисяч гривень, закупили апарати на кошти Центру громадського здоров’я. Про це виданню «Громадське» повідомила лідерка команди «Реаніметро» Марія Назарова.

Більшість дефібриляторів коштують 190 800 гривень (станції метро Арсенальна, Академмістечко, Житомирська, Берестейська, Університет, Лісова, Дарниця), а на станції Палац Спорту вартість дефібрилятора становить 270 тисяч гривень.

У вартість входить дефібрилятор, шухляда для його зберігання на платформі з сигналізацією, аптечка, тренінг для працівників станції з першої допомоги та інформаційні плакати.

Назарова розповіла навіщо дефібрилятори потрібні в метро. За її словами, з вересня 2018 по лютий 2019 року в метро померли 15 людей від причин, не пов’язаних із падінням на колії, і це лише з новин у ЗМІ. А до червня 2019 року взагалі не велося офіційної статистики смертей у метро, крім падінь на колії.

Раніше повідомлялося, що співробітників столичного метро, які безпосередньо працюють з пасажирами, не навчали наданню першої допомоги. Такі тренінги проходила лише служба охорони праці метрополітену. У жовтні в метро розповіли «Радіо Свобода», що всі працівники підземки проходять тренінги, аби вони знали, як користуватися дефібриляторами.

У США та європейських країнах дефібрилятори встановлені в громадських місцях у вільному доступі. В країнах Європейського союзу законодавство не вимагає спеціальної підготовки для використання таких пристроїв. Наприклад, в Італії прямо на вулицях стоять дефібрилятори. У спеціально встановлених стендах крім опису є відеоінструкція онлайн.

У травні пасажири київського метро змогли побачити на платформах наліпки, які інформують про наявність дефібрилятора на станції. За словами активістів, ці дефібрилятори були недоступні для використання пасажирами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button