Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23428 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Єгор Кравець, facebook.com/george.kravets.9

Вранці 30 жовтня біля будівля Конституційного суду на вулиці Жилянській почався мітинг проти рішення КСУ, яке скасовує кримінальну відповідальність за недостовірне декларування й обмежує функції Нацагентства з запобігання корупції (НАЗК). Учасники палять димові шашки та пропонують суддям «поїхати до Ростова».

Фото: Pavlo Kaliuk

27 жовтня Конституційний суд на закритому засіданні визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність для чиновників та суддів у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання свідомо неправдивих відомостей у декларації.

Таке рішення ухвалили за поданням депутатів з «Опозиційної платформи – За життя» та «За майбутнє». Через цю ухвалу правоохоронці змушені будуть закрити всі справи щодо неправдивого декларування майна чиновниками. Наразі таких справ понад 100, приблизно 20 вже розглядаються у судах.

Фото: Тетяна Безрук, facebook.com/bezruck

Представник Євросоюзу в Україні Микола Точицький заявив, що рішення Конституційного суду ставить може стати причиною для призупинення безвізового режиму з ЄС, повідомляє LIGA.net.

Увечері 29 жовтня президент Володимир Зеленський скликав Раду з національної безпеки та оборони, а Кабінет міністрів розпорядився відкрити доступ до реєстру електронних декларацій, що й було зроблено.

Фото: Тетяна Безрук, facebook.com/bezruck

Зеленський також подав до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду, повідомляє Громадське. Зокрема, президент пропонує визнати рішення КСУ «нікчемним», звільнити всіх суддів, які ухвалили це рішення, та почати процес відбору нових. Проте Конституція забороняє припиняти повноваження суддів КСУ у такий спосіб, зазначає видання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button