Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/chesno.kyiv

Окружний адмінсуд зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію видати забудовнику сертифікат готовності на житлово-офісний комплекс на вулиці Нижній Вал, 27-29, що його кияни називають «Монстр на Подолі». Про це повідомляють Наші гроші.

У серпні компанія «Пателі Лізинг» звернулася до ДАБІ з заявою про прийняття будинку в експлуатацію, та отримала відмову.

Суддя Павло Григорович вказав, що ДАБІ відмовила забудовнику на підставі того, що «не надано документів, необхідних для прийняття рішення», але не обґрунтувала, яких конкретно документів.

Також суддя заявив, що для видачі сертифіката достатньо Акту готовності об’єкта до експлуатації.

«Пателі Лізинг» отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку у 2012 роцу. У процесі будівництва на Подолі звели 12-поверховий ЖК «Подол Престиж».

2019 року Господарський суд Києва зобов’язав забудовника знести чотири верхні поверхи, не передбачені проєктом.

21 жовтня 2020 року Північний апеляційний господарський суд скасував це рішення. Наразі ухвала апеляції оскаржена у касаційній інстанції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button