Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: sovietmosaicsinukraine.org

Мозаїчне панно на 18-му корпусі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» демонтувати не будуть, а, навпаки, збираються реставрувати. Про це повідомила пресслужба КПІ.

В інституті запевняють, що «недоброзичливці КПІ поширюють фейкову інформацію» про демонтаж панно та називають її «вигадкою, яка не має жодних підстав».

Проте у повідомленні йдеться, що панно потребує реставрації. Тому наразі адміністрація розташованого у 18-му корпусі факультету інформатики та обчислювальної техніки спільно з дружиною художника Анною Тетянич шукають спеціалістів, які взялися б за відновлення панно.

«Панно в незадовільному стані. Окремі кріплення, втратили форму, ослабли й становлять загрозу для людей, бо частини можуть відвалитися в будь-який момент. Є металеві конструкції, які потрібно замінити, і є мозаїка, яку можуть відновити лише спеціалісти. Тільки-но ми знайдемо фахівців – одразу ж розпочнемо роботи», – пояснює декан факультету Сергій Теленик

Також в інституті обіцяють утеплити лише три частини будівлі, а стіну, на якій розташоване панно, до початку реставраційних робіт не утеплюватимуть.

У студраді факультету також повідомили про результати розмови з адміністрацією. Там повідомили, що реставрувати панно КПІ своїми силами не може, тому планується залучити експертів, які розуміють як зберегти мозаїку. Поки не буде вирішено як це зробити правильно, панно знімати не будуть.

Зараз керівництво готує тендер на утеплення трьох інших стін корпусу з лекційними аудиторіями.
До того ж, крім панно, в 18-му корпусі є й інші твори мистецтва – вітражі в холі на першому і другому поверхах. У студраді застерігають, що при ремонтних роботах з утеплення корпусу є ризик, що їх можуть пошкодити або розбити.

Раніше серед робітників інституту ширилася інформація, що керівництво КПІ планує утеплити 18-тий корпус, а на місці панно створити мурал.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button