Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КП УЗН Оболонського району

Комунальники вирішили «легалізувати» стихійну стежку у сквері на розі вулиці Тимошенка та Оболонського проспекту, яка сполучає вихід зі станції метро «Мінська» та зупинку громадського транспорту. Про це повідомляє КП УЗН Оболонського району.

На місці протоптаної стежини прокладуть доріжку завдовжки приблизно 30 метрів. Покриття зроблять із бетонної плитки.

«Так вже склалось, що людина завжди шукає для себе найбільш зручний маршрут, і якщо є можливість “зрізати” дорогу, то вона нею обов’язково скористається», – визнають комунальники, водночас додаючи, що «не закликають витоптувати газони».

Стихійно витоптані стежки, або «бажані стежки» (desire paths), слід враховувати при плануванні, вважають урбаністи. Натомість часто комунальники розглядають це як акт громадської непокори і намагаються припинити рух, встановлюючи огорожі або висаджуючи кущі.

Можливість обрати найкоротший та найзручніший шлях сприяє пішоходизації і є важливою складовою пішохідної мобільності.

Читайте також: Харків’яни влаштували сидячий протест за право відпочивати на газонах (фото)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button