Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/urbanspace500

Українські заклади, найбільш зручні та доступні для маломобільних людей, отримали нагороди «Відкриті двері-2020» від ініціативи Доступно.UA, повідомляє Вечірній Київ.

У номінаціі «Бізнес» перше місце посіла благодійна київська барахолка Кураж, яка щомісяця проходить на ВДНГ. На другому місці – ТРЦ «Злата Плаза» у Рівному. На третьому місці – громадський ресторан Urban Space 500 у Києві.

У номінації «Публічні простори» два перші місця присудили Центральній районній бібліотеці Тичини, що на вулиці Митрополита Шептицького, та Святошинському районному суду на вулиці Якуба Коласа. У листопаді в будівлі суду відкрили новий вхід та приміщення, особливістю якого є детальна навігація.

На третьому місці – Veteran Hub на вулиці Іллєнка. Приміщення облаштовано за принципом «трьох В»: вільний доступ (відсутність сходів або пандуси чи пандуси), відкритий простір (безбар’єрність всередині приміщення) та взаємозв’язок (зони перетікають одна в іншу).

У номінаціі «Ініціативи» перше місце присудили організації On 3 wheels, друге – Майдану Короленка у Рівному. На третьому місці – київський Музей у темряві «Третя після опівночі» на вулиці Гончара – музей, де всі екскурсії проходять в абсолютній темряві та у супроводі незрячих гідів.

Читайте також: Відчуй Київ: як екскурсії наосліп допомагають зрозуміти більше про інклюзивність, місто та себе

Також у категорії «Вибір Доступно.UA» відзначили такі заклади: Дімъ Трибеля Ресторація, Територія Терору та Сенсотека.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button