Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/munohorona

Подільська «Муніципальна варта» заявила «Хмарочосу», що до клубу Otel у ніч проти шостого грудня приходили представники КП «Муніципальна охорона», але на людей вони не нападали. Водночас свідки нападу звинувачують «Муніципальну варту» у брехні.

У Києві діють два охоронні формування: громадське формування «Муніципальна варта» та комунальне підприємство «Муніципальна охорона», хоча окремі члени задіяні в обох організаціях. Комунальні підприємства підпорядковуються КМДА, яку очолює Віталій Кличко.

Читайте також: Навіщо меру Києва муніципальна поліція і чи потрібно її запроваджувати. Пояснюють експерти

У «Мунварті» стверджують, що того вечора співробітники «Муніципальної охорони» разом із поліцейськими проводили рейд на Подолі та перевіряли, чи не працюють нічні клуби після 22:00 години. Зокрема, прийшли до клубу Closer – він розташований на вулиці Нижньоюрківській у будівлі колишньої фабрики, де так само діють клуби Mezzanine та Otel.

«(Closer) не працював, але поряд з ним у підвалі горіло світло та звідти лунала музика. Представники КП разом з поліцією обійшли будівлю та побачили незрозумілу конструкцію, зроблену з військової палатки. За цією палаткою був прохід у підвал будівлі, в якому перебували хлопець та дівчина. Співробітники КП запитали, чи є звідси прохід в приміщення де лунає музика, їм відповіли що нічого не знають та почали кричати. Представники поліції поцікавились у хлопця, що це за приміщення та що вони там робили, на що хлопець почав кричати та намагатись вигнати поліцію. Поліція провела поверхневий огляд хлопця. Співробітники КП вирушили далі…», – так описують ситуацію у «Муніципальній варті».

У формуванні наголошують, що «Муніципальна Варта» Подільського району не має ніякого відношення до нападу на Otel, та і «Муніципальна Охорона» «ні на кого не нападала та не обшукувала». «І взагалі нічний клуб “отель” є нічим іншим як підвалом будівлі в дуже занедбаному стані», – додають у Мунварті.

За версією людей, які були в той час у клубі Otel, – київської художниці Антигони та Владислава Плісецького – у ніч проти шостого грудня більше десяти людей у формі виламали двері у приміщення та застосували силу. Є фото зламаних дверей та ушкоджень на обличчі Плісецького.

Антигона у коментарі «Хмарочосу» назвала заяву пресслужби «Мунварти» неправдивою. Зокрема, вона зазначила, що один із поліцейських, які пізніше приїхали на виклик, підтвердив, що обшук проводили представники «Муніципальної варти» у супроводі поліції. Також вона наголосила, що разом із Владиславом впізнала нападників серед людей на фотографіях на фейсбук-сторінці «Мунварти».

«Це брехня. Вони вдарили Влада. Викинули на підлогу мій телефон. Обшукували як останніх… Перевернули все. Погрожували. Насміхалися, що ми “п.дори”. Кричали, щоб ми здохли. Бризнули на Влада балоном. Вибили двері і вирубили вайфай, щоб камери їх не фіксанули, і не було зв’язку», – розповідає Антигона.

У поліції підтвердили виданню Ґрати, що приходили до клубу з представниками одного з формувань – в матеріалі зазначено, що це «Муніципальна варта».

«Оскільки цей заклад неодноразово порушував карантинні обмеження, під час суботнього рейду вони зайшли у приміщення, їм відкрили центральний вхід У той час там перебувало дві особи. Вони з нами поспілкувалися та пішли. Нічого страшного там не відбувалося», – заявила прессекретарка Подільського управління Нацполіції Анна Страшок.

Після публікацій у соцмережах керівник одного з підрозділів Муніципальної варти Сергій Бондар вдався до образ на адресу Плісецького.

Скріншот коментарів посту на сторінці facebook.com/dariakey/posts/4770206043051806

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button