Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У селі Вільхівці в Закарпатській області реставрують синагогу, споруджену орієнтовно в 1705 році. Після реставрації синагогу перетворять в музей, повідомляє «Урядовий кур’єр»,

У древній споруді за часів СРСР діяв млин, пізніше вона стояла пусткою в аварійному стані. У липні 2019 року в ній провели молебень представники учасники наукової конференції, присвяченої вивченню Голокосту. Після цієї події представники єврейської громади попросили зберегти синагогу, яка була в аварійному стані, та, відреставрувавши, влаштувати в ній музей.

До реставрації долучилася Вільховецька об’єднана територіальна громада і благодійна організація «Джерела Спадщини» зі США.

На будівлі синагоги добре збереглися фрагменти розпису – зображення із гілками оливкового дерева, зіркою Давида.

На кінець листопада на будівлі вже перекрили дах площею 295 квадратних метрів. Реставруючи колишню синагогу, будівельники намагаються максимально зберегти її стиль та історію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button