Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Києві вручили антипремію «Це яйце» у двох категоріях: «Сексистське висловлювання» та «Сексистський матеріал». Цьогорічними «переможцями» стали українські політики та посадовці, повідомляє Українська гельсінська спілка з прав людини.

У номінації «Сексистське висловлювання» четверо переможців.

Очільник партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко та голова фракції СН Давид Арахамія потрапили скандал, коли у Миколаєві назвали колегу Тетяну Домбровську «робочою бабою, як корабельна сосна».

Кандидат на посаду мера Одеси Євген Червоненко отримав антипремію за образу депутатки від СН Галини Янченко. На одному з ток-шоу він сказав: «Ваш рівень – навчитися правильно, здвинувши ноги, сидіти на ток-шоу, дівчино».

Начальника Центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді в Кривому Розі Павло Дабіжа у коментарі до допису депутатки Криворізької міської ради від об’єднання «Самопоміч» Людмили Бурман заявив, що «найбільше зло – це допустити жінок і дітей до ухвалення важливих рішень, наприклад до голосування, який би вигляд не мали ці люди». Наразі коментар видалили.

Антипремію «Сексистський матеріал» отримали четверо переможців. Телеканал ZIK влаштував опитування, чи справжні груди у колишньої заступниці міністра інфраструктури Олександри Клітіної після того, як вона повідомила про створення своєї партії «Україна проти корупції».

«Новини Черкащини» та «Таблоїд 18000» виділилися применшенням ролі жінки у заголовках: «Дружина письменника з Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру на американському кінофестивалі» та «Дружина письменника з Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру». Ідеться про перемогу української режисерки Ірини Цілик на кінофестивалі Sundance.

Видання «Гал-інфо» опублікувало матеріал про кандидатку від партії «Удар» Оксану Юринець у рубриці «Портрет кандидата». Юринець зобразили з великими губами та нарощеними нігтями, а її опонента Ігоря Зінкевича це ж видання показало карикатурно, але в образі ділового чоловіка.

Спецпремію отримала депутатка від СН та колишня кандидатка у мери Києва Ірина Верещук. В інтерв’ю Дмитру Гордону вона сказала: «Коли я чую про ці “феміністичні рухи”, кажу їм: “В армію. І все стане на свої місця”».

Антипремію «Це яйце» в 2019 році почали ГО «Жінки в медіа», Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, ГО «Детектор медіа», Українська Гельсінська спілка з прав людини. Ця «премія» покликана привернути увагу до проблеми стереотипного зображення жінок в українських ЗМІ і дискримінації за ознакою статі чи гендеру, до якої вдаються українські публічні особи.

Фото: helsinki.org.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button