Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Daniel Romero, Unsplash

11 грудня Департамент транспортної інфраструктури КМДА уклав угоду про закупівлю 45 смартфонів Samsung Galaxy S20 на суму майже мільйон гривень. На це звернула увагу Elena Hudoley.

Відповідно, кожен телефон коштує 22,2 тисячі гривень. Смартфони постачатиме харківська компанія «Істок-Автозапчастина».

Як зазначає киянин Сергій Пасюта, торік Дептранс купив 14 смартфонів Sigma mobile X-treme PQ53 по 4638 гривень кожен.

Загалом у Дептрансі 110 штатних працівників. Із них 59 – працівники Інспекції з паркування, це дорівнює кількості телефонів Samsung та Sigma.

У Детрансі пояснюють: смартфони Sigma виявилися неякісними: збої в роботі програмного забезпечення, розгерметизація, недостатній об’єм пам’яті, погана якість фото. «Через неякісні фото доказової бази місто програє деякі справи про порушення правил паркування у судах», – нарікають у відомстві.

Тому цього разу вирішили купити техніку, яка б витримувала безперервну восьмигодинну зміну, мала б великий об’єм пам’яті та робила б гарні фото у темний час доби.

Нагадаємо, у листопаді виник скандал із закупівлями доргих автомобілів комунальними та державними підприємствами. Зокрема Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд оголосила аукціон на придбання Toyota Land Cruiser Prado приблизно за 1,5 мільйона гривень. Після розголосу керівника КП звільнили, а тендер скасували. Активісти виявили, що це поширена практика.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button