Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лежачі поліцейські для пішоходів та пішохідний перехід через пішохідний тротуар. Фото: Александр Шурег

Гумові напівсфери, які раніше встановили на велодоріжці пішохідного мосту на Труханів острів, змінили конфігурацію – їх пересунули на пішохідні зони. Тепер це виглядає як засіб заспокоєння руху пішоходів.

Фото опублікував голова ГО «Рада з урбаністики Києва» Віталій Селик. Він припустив, що це «перші в історії людства лежачі поліцейські для пішоходів», а також звернув увагу на «унікальний пішохідний перехід через пішохідний тротуар». У коментарях гадають, чи напівсфери покликані заважати велосипедистам заїжджати на зону пішоходів, або ж навпаки.

Наприкінці жовтня на в’їзді на Труханів острів відкрили вхідну групу з навісом-перголою, а велодоріжку пустили в об’їзд. Імовірно, що напівсфери мають скеровувати велосипедистів новою доріжкою, яка повертає.

Фото: Александр Шурег

Тоді ж у жовтні невідомі встановили ці напівсфери поперек велодоріжки на заїздах з обох боків. Велоспільнота і Сектор розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА обурилися й вимагали їх демонтувати.

Загалом перед облаштуванням самої велодоріжки на пішохідному мосту велоспільнота пропонувала зробити її вужчою на пів метра, вважаючи, що надто широка доріжка призводитиме до постійних конфліктів між пішоходами та велосипедистами.

Читайте також: Навіс на вході на Трухановому: необхідний захист від сонця чи дорога непотрібна прикраса?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button