Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З головної новорічної ялинки країни на Софійській площі зняли капелюх та встановлять зірку. У Департаменті культури КМДА пообіцяли, що капелюх залишиться у «казковому лісі», його розмістять на одній із локацій новорічного маршруту.

«На жаль, неможливо зробити так, аби певна концепція задовольнила абсолютно всіх», коментують у департаменті спір навколо «чарівного капелюха» на ялинці. Тому, зважаючи на такий розподіл суспільної думки, потрібно шукати компромісне рішення. Проте у департаменті не уточнюють, де саме буде капелюх.

«Після тривалих обговорень було вирішено зняти капелюх із верхівки головної ялинки країни та встановити традиційну зірку. Проте капелюх усе-таки залишиться у казковому лісі й ви знайдете його на одній із локацій новорічного маршруту», – йдеться в повідомленні.

В цьому році штучну ялинку заввишки в 31 метр прикрасили понад 1500 іграшок та понад десятьма кілометрами гірлянди. На ялинці замість зірки спочатку був капелюх, оскільки тематика цьогорічного свята «Казковий ліс». Але через критику капелюх вирішили замінити традиційною зіркою.

Зокрема, рада євангельських протестантських церков України звернулася до міського голови Віталія Кличка з проханням зняти капелюха з ялинки на Софійській площі, мовляв, він «сприймається саме як відьмацький атрибут». Також капелюх на ялинці розкритикували в ПЦУ.

Фото: facebook.com/FolkUkraine

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button