Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/otelleto

Клуби Closer та Otel’, обидва розташовані у будівлі колишньої стрічкоткацької фабрики на вулиці Нижньоюрківській на Подолі, оголосили збір коштів, щоб вижити під час коронавірусної кризи.

Щоб виплатити борги з оренди, комунальних послуг та зарплат, Closer сподівається зібрати спільнокоштом 34 тисячі євро, що приблизно дорівнює мільйону гривень. Наразі більшу частину суми вже зібрано – понад 31 тисячу євро.

Благодійникам обіцяють квитки на майбутні події. Так, за донат від 15 євро вишлють квиток на регулярну вечірку, за донат від 30 євро – квиток на святкову подію, за донат від 90 євро – квиток на фестиваль, такий як Strichka, Brave! Factory, Black! Factory або Am I Jazz?

У клубі повідомляють, що також виграли ґрант віж Українського культурного фонду на 30 тисяч євро. На зібрані гроші планують протягнути до літнього сезону, коли з’явиться можливість проводити культурні події.

Своєю чергою, клуб Otel’ просить допомогти виплатити до Нового року борг за оренду й комуналку в розмірі 220 тисяч гривень.

«Від початку карантину, майже рік тому, всі заходи було скасовано, а ті поодинокі події, що таки відбулися, виступали лиш рефлексією на неструктурні дії влади й проходили в дуже обмеженій кількості. В цілому, вже майже рік як ми не працюємо у звичному розумінні цього слова. За цей час хоч якось полегшувати ситуацію допомагали невеликі приватні заходи. Проте у світлі останніх подій, пов’язаних із поліцейськими рейдами та заборонами на проведення будь-чого, ми просимо вас про допомогу», – пояснюють у клубі.

Останнім часом поліція та охоронні структури проводили низку рейдів київськими клубами, перевіряючи дотримання карантину. Окрім цбого клуб Otel’ став об’єктом нападу невідомих осіб, що ними, за твердженням постраждалих, могли бути представники Муніципальної варти або Муніципальної охорони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button