Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з фейсбук-сторінки Ярослава Діденка

Компанія A Development заявила про завершення першої черги реновації Арсенальної площі та відкриття для відвідування публічного простору перед станцією метро «Арсенальна», повідомляє пресслужба девелопера.

Перша черга реконструкції площі тривала три місяці й коштувала компанії 22 мільйона гривень. Бруківку замінили на німецький клінкер, встановили лави та нове енергозбережувальне освітлення. Також у компанії запевняють, що врахували потреби маломобільних людей.

Крім того, на входах у підземний перехід старий камінь замінять на лабрадорит – стверджують, що завдяки цьому рішенню поверхня стала менш ковзкою й у разі ожеледиці не утворюватиметься ковзанка. Зазначимо, що на цьогорічному Громадському бюджеті переміг проєкт із облаштування наземного переходу.

Візуалізація проекту

Заразом відреставрували Микільську браму Київської фортеці та прилеглу до неї територію. Далі планують відновити будівлю Військової комендатури – вона стане продовженням проєкту A-Station, що передбачає «наділення старих споруд новими функціями». Також у планах збудувати новий фонтан, який запроєктували зі світлом і звуком.

Фото: пресслужба A Development

Раніше, ще на початку робіт, активісти звернули увагу на видалення щонайменше 12 дерев на Арсенальній площі. В A Development запевняють, що замінили «алергійні та аварійні старі тополі» на саджанці дубів і берез. Втім, містяни нарікають, що нові дерева даватимуть таку ж тінь лише через 20 років.

Дивіться також візуалізації будівлі комендатури та громадського простору на Арсенальній площі.

Раніше A Development збудувала два торговельні центри Smart Plaza Polytech і Smart Plaza Obolon. Зараз девелопер зводить житловий комплекс White Lines на колишній території Центру Довженка біля метро «Голосіївська».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button