Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Введення в експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності відкладається ще на півроку. Про це йдеться в розпорядженні КМДА №2079.

Згідно з наказами Департаменту транспортної інфраструктури всі перевізники, незалежно від форми власності, які працюють у столиці на міських автобусних маршрутах, у тому числі в режимі маршрутного таксі, повинні були до кінця року приєднатися до автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Тепер введення обов’язкового електронного квитка у маршрутках перенесли з першого січня 2021 року на перше липня цього ж року.

Також 30 грудня затверджено розпорядження про склад робочої групи з питань впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в громадському транспорті. Згідно з розпорядженням, робочу групу очолить Микола Поворозник. Нагадаємо, що у квітні цього року СБУ затримала посередника, який отримав 60 тисяч доларів хабаря в інтересах Поворозника. Пізніше голова КМДА Віталій Кличко заявив, що не збирається покривати винних, і закликав НАБУ оперативно розслідувати справу. У своєму Facebook Кличко також розповів, що Поворозник написав заяву про відсторонення від виконання обов’язків на час розслідування, хоча на сайті КМДА інформацію про його роботу не прибирали.

Введення е-квитка у маршрутках у маршрутках відкладають не вперше. Асоціація перевізників Києва та Київської області неодноразово зверталася до голови КМДА Віталія Кличка з відкритим листом щодо е-квитка.

Раніше в київський маршрутці №250 перевізника «Авен-Єзєр» тестово запрацювала система безконтактної оплати проїзду «ПІК».

Фото: facebook.com/nashkiev.jpg

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button