Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: uk.yakusha.design

Британський журнал Dezeen вкотре написав про київську архітекторку і дизайнерку Вікторію Якуша та про її бренд меблів Faina. Цього разу видання звернуло увагу на колекцію світильників Soniah, яку бренд презентував 22 грудня минулого року, у день зимового сонцестояння.

Колекція Soniah складається з торшерів, ламп, настільних ламп і бра, які формою нагадують соняхи. Їх зроблено «з тіста» – авторського матеріалу Ztista: глини, паперу, соломи та дерев’яних чипсів. Предмети створюють за технологією, яка нагадує валькування – обмазування стін хати-мазанки.

Колекція уособлює стиль бренду, що його Якуша називає «новий примітивізм» – поєднання традиційних ремесел і сучасної мови дизайну.

«Маючи під рукою всі технологічні можливості сучасного світу, ми обираємо бути простити і бачити красу в простих формах і матеріалах», – зазначає дизайнерка.

До колекції також увійшли лава та кавовий столик з ясеня у кількох розмірах. Великий торшер на сайті бренду коштує 2600 євро, настільна лампа – 1150 євро, кавовий столик – 2250 євро.

Читайте також: Український дизайн на світовій сцені. Хто така Вікторія Якуша і чому про неї пишуть усі західні ЗМІ?

Торік Вікторія Якуша увійшла до складу журі Dezeen Awards 2020.

Проєкт будинку над скелею від Yakusha Design та будинок-бункер від Sergey Makhno Architects потрапили до 12 найкращих нереалізованих проєктів впливового архітектурного видання Archdaily.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button