Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проєкт оновленого будинку поліклініки Спілки Письменників на вулиці Рейтарській, 15

Департамент охорони культурної спадщини КМДА планується занести до переліку об’єктів культурної спадщини три будівлі у Шевченківському районі. Про це повідомив заступник директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення Юрій Тацій.

Серед них – будинок поліклініки Спілки Письменників на вулиці Рейтарській, 15. Шестиповерхову будівлю у формі «драбини до неба» було збудовано архітекторами Авраамом Мілецьким та Володимиром Шевченком у 1986 році. Нові власники хочуть провести «капітальний ремонт», проєкт якого один із авторів – Володимир Шевченко – вважає таким, що вносить надмірні зміни в оригінальну споруду.

Також об’єктом культурної спадщини можуть визнати колишній маєток купця Якова Бернера на бульварі Тараса Шевченка, 1-А. Його збудували у 1886 році за проєктом київського архітектора Володимира Ніколаєва.

Ще одним претендентом на статус пам’ятки є маєток Фалера – кутова садиба на вулиці Великій Васильківській, 10. У другій половині ХІХ сторіччя тутешня ділянка належала німецькому підданому Генріху Фалеру – засновникові меблевої фабрики. Його син у 1897 році розпочав спорудження будинку в стилі неоренесансу. Будівництвом керував Андрій-Фердінанд Краусс.

Садиба Фалера. Фото: Rasal Hague, Вікіпедія

Нагадаємо, торік Департамент охорони культурної спадщини надав статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини будинку звукозапису Українського радіо та залам Прощання Київського крематорію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button