Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото із соцмереж

У перший день січневого локдауну українці повідомляють у соцмережах про те, що супермаркети таки закрили окремі відділи з непродовольчими товарами.

Полиці з шампунями, побутовою хімією, колготками і шкарпетками закрито стрічками та пластиковою плівкою. Поряд розміщено оголошення про те, що ці товари тимчасово не продаються «у зв’язку з постановою Кабміну від дев’ятого грудня».

«”Ви можете замовити товар через стіл замовлень і забрати його через 15 хвилин”, – Ашан викручується як може. Але блін, як це нелогічно… Іграшки для собак не можна, рукавички для городу не можна (але добриво можна), швабру не можна (тепер замість товарів для прибирання – зайві полиці з туалетним папером)», – повідомляє киянка Катерина Корнієнко.

Фото: Катерина Корнієнко

«Зайшли в супермаркет підкупити продуктів, трохи з хімії щось взяли. Доходимо до найбажанішого Софією відділу – канцелярії, – а він весь стрічками перев’язаний», – пише Ірина Губеладзе.

Четвертого грудня з’явилася інформація про те, що під час січневого карантину українці не зможуть купити низку непродовольчих повсякденних товарів навіть у супермаркетах. Про це заявила Американська торговельна палата, пояснюючи, що на виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи, або забороняти продаж під час розрахунку на касі.

Натомість міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав цю інформацію неправдивою і запевнив, що працюватимуть магазини, в яких не менше 60% площі призначено для торгівлі харчовими продуктами, засобами гігієни тощо. Він також запевнив, що Кабінет міністрів ще ухвалить уточнення щодо побутової хімії.

Представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан заявив, що п’ятого січня Кабмін конкретизував список дозволених товарів, додавши туди побутову хімію та пресу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button