Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Сільпо

23 січня у Боярці, що під Києвом, відкрили новий тематичний супермаркет мережі «Сільпо», дизайн якого присвячено циркам без тварин.

Стіни торговельного залу площею 1798 квадратних метрів декоровано розписами у вінтажному стилі. Зі стелі звисають повітряна куля і так звана «Куля сміливості» – цирковий атракціон у формі сфери, всередині якої їздили на мотоциклах артисти. Замість мотоциклу в кулю помістили електроскутер – запевняють, що саме таким, дружнім до довкілля транспортом розвозять онлайн-замовлення кур’єри.

Під стелею магазину також змонтували залізничну колію з паровозом «Кукушка», який є символом Боярки. «Кукушка» – це народна назва паровоза серії К, який мав посилений паровий котел та збільшений діаметр коліс. Біля нього декоратори встановили зозулят, які ніби граються паровозом як іграшковим.

«Крізь історію цирку дуже цікаво споглядати історію розвитку суспільства, адже цирк діє у площині найсильніших емоцій – сміху, захоплення та здивування. Те, що нас дивує і викликає усмішку, є маркером нашої зрілості. Ми дуже тішимося тим, що нині Україна разом із більшістю прогресивних країн відмовляється від залучення тварин у цирку – жорстокість не може приносити радості. Натомість на авансцену виходить важка праця, яка криється за кожним епатажним образом чи видовищним шоу», – пояснює концепцію супермаркету Катерина Огуряєва, директорка з маркетингу «Сільпо».

Мережа «Сільпо», яка загалом налічує 273 супермаркети, вже має 68 тематичних дизайнерських супермаркетів.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року Міністерство культури заявило про припинення придбання нових тварин для державних цирків і про наміри вивести тварин із державних цирків. У низці міст, зокрема й у Києві, діє заборона на використання тварин у пересувних цирках. Проте в Україні діє сім державних цирків, які продовжують експлуатувати тварин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button