Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У 2020 році країни Європейського Союзу вперше виробили більше відновлювальної електроенергії, ніж від викопного палива – 38% та 37% відповідно, повідомляє CNN. Найвищий відсоток зафіксовано у Данії (61%), Ірландії (35%), Німеччині (33%) та Іспанії (29%).

У звіті аналітичних центрів Ember і Agora Energiewende зазначено, що виробництво енергії за рахунок вітру і сонця подвоїлося з 2015 року. У минулому році на них припадала одна п’ята виробництва електроенергії в Євросоюзі. У звіті також наголошується, що з 2015 року викиди від виробництва електроенергії в Європі знизилися на 29%.

Пандемія привела до зниження попиту на електроенергію в усьому світі. Згідно зі звітом, в Європі попит скоротився на чотири відсотки.

У грудні 2020 року в Євросоюзі домовилися до 2030 року скоротити шкідливі викиди на не менше ніж на 55%. Нова мета передбачає комплексну перебудову економіки Європи в усіх секторах. Зокрема, до червня 2022 року Брюссель випустить законодавчі пропозиції. Вони стосуватимуться національних цілей щодо скорочення викидів, поновлюваних джерел енергії, стандартів CO2 для автомобілів, оподаткування енергії та лісового господарства.

Також у березні 2020 року Єврокомісія представила проєкт закону про клімат, який повинен зробити ЄС до 2050 року кліматично нейтральним. Це означає, що негативний вплив на клімат парникових газів, що виробляються промисловими підприємствами, має повністю компенсуватися за рахунок висаджування лісів і використання «зелених» технологій.

При цьому кожна країна Європейського Союзу має окремі дорожні карти та стратегії переходу на альтернативні джерела енергії. Вони залежать від рівня розвитку відновлювальних джерел енергії у країні.

Читайте також: Розповідаємо, як Європі вдалось досягнути цілі – 20% електроенергії із «зелених» джерел.

Фото: Karsten Wurth, unsplash.com

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button