Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Колишній радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов оголосив про плани своєї громадської організації «Офіс трансформації» на наступні п’ять років. Він планує без створення партії перемогти на наступних місцевих виборах столиці, де посісти ключові посади.

Він планує, що його команда через п’ять років зможе зайняти ключові позиції в місті. Бахматов розповів, що це будуть посади голів комунальних підприємств, департаментів, ключові виконавці, люди по районах та по комісіях. Щоб перемогти на наступних виборах, за його словами, потрібно набрати більше 300 тисяч голосів, але в його планах отримали мінімум півмільйона.

Офіс трансформації найближчі п’ять років створюватиме базу знань з керування містом та буде платформою для діалогу зацікавлених партій, експертів, комунальних підприємств і громади. Ця платформа напрацьовуватиме кейси та програми розвитку міста. За його планами, треба сформувати «експертну, а не політичну більшість». Крім того, Офіс трансформації буде наймати експертів за гроші, а також шукати гроші для IT-фахівців.

За попередніми підрахунками Бахматова, за п’ять років його проект може зібрати з донейтів потенційних виборців 50 мільйонів гривень: за умови, якщо п’ять тисяч активних киян будуть донатити 200 гривень щомісячно, – цієї суми буде достатньо аби завести до наступного скликання Київради десять депутатів.

«Арифметика досить проста: або збільшуємо внески, або збільшуємо кількість або десь заробляємо походу за цих п’ять років», – підсумував він.

У Києві 1882 комунальних підприємства. Бахматов вважає, що 90% з них треба закрити через їхню неефективність. Бахматов фантазує, якщо попросити кожне комунальне підприємство зекономити щодня 100 гривень, то можна за п’ять років заощадити 342 мільйони гривень.

Нагадаємо, у липні минулого року Бахматов заявив, що на час передвиборчої компанії та власне виборчих перегонів йде з КМДА з метою «зберегти політичну незаангажованість як Офісу Трансформації, так і власну».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button