Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вікіпедія

57-річний мільярдер Джефф Безос іде з посади гендиректора корпорації Amazon, повідомляє The Guardian.

Водночас він залишиться виконавчим головою ради директорів. Посаду ж гендиректора обійме Енді Джассі, нинішній гендиректор Amazon Web Services – компанії, яка забезпечує хмарні сховища для уряду та великих корпорацій, таких як McDonald’s і Netflix. Ця компанія генерує понад половину прибутку Amazon.

Часи пандемії коронавірусу виявилися винятково сприятливими для Amazon, продажі якої вперше перетнули позначку в 100 мільярдів доларів. У серпні статки самого Безоса перевищили 200 мільярдів доларів – він став першою людиною в історії з настільки великим доходом. Водночас на початку 2021 року Безоса обігнав Ілон Маск.

Одночасно в цей період посилилося й невдоволення працівників Amazon, які нарікали на незадовільні умови праці під час пандемії. Також корпорація стала об’єктом критики через надмірну владу. В Конгресі США висловлювали побоювання, що такі монополісти потребують більше регуляції.

Безос заснував Amazon у 1994 році спершу як книжковий онлайн-магазин. Зараз Amazon продає найрізноманітніші товари від комп’ютерів до харчових продуктів, у корпорації працює понад мільйон людей.

Останніми роками Безос дещо відійшов від керування Amazon, зосередившись на дослідженні космосу та своїй газеті Washington Post.

Раніше ми писали про проблеми, які викликає діяльність Amazon у містах США, зокрема зростання вартості життя і житлові кризи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button