Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«П’ять перших ластівок Укрбуду», за висловом директора «Київміськбуду» Ігоря Кушніра. Фото: facebook.com/inkushaa

«Київміськбуд», який взявся добудовувати житло «Укрбуду», не зможе забезпечити реєстрацію, оформлення права власності інвесторам цих будинків, заявляє пресслужба компанії. Йдеться про ЖК «Сонячна Рів’єра», «Пектораль», «Новомостицький», «Харківський» та «Гармонія», які вже здали в експлуатацію.

Повідомляється, що фінансова компанія «Житло-Капітал», з якою інвестори уклали договори, не передає «Київміськбуду» документи по об’єктах житлових комплексів «Укрбуду», тож надалі сама забезпечуватиме реєстрацію та видачу документів по таких квартирах. «Київміськбуд» заявляє, що своєчасно видаватиме документи на право власності лише тим інвесторам, які купляли нерухомість вже в «Київміськбуду».

Водночас «Житло-Капітал» заперечує, що не надає необхідних документів. У компанії заявили UBR.ua, що «Київміськбуд» сам зупинив процес реєстрації прав власності з третього лютого.

«План роботи до (третього лютого) у нас був такий: ми формуємо повні пакети документів, потрібних на реєстрацію, передаємо у Київміськбуд. Приїжджає кур’єр чи хтось від них і забирає документи. Інвестори звертаються до них, підписують необхідні документи… Проблем не було, а сьогодні – проблема, що нібито не надають документи. Це маячня!», – запевнили у «Житло-Капітал».

У «Київміськбуді» виданню уточнили, що від початку не могли займатися оформленням прав власності інвесторів «Укрбуду».

«Укрбуд» заморозив будівництво на всіх своїх 26 об’єктах наприкінці 2019 року. «Київміськбуд» взявся добудовувати 17 об’єктів і станом на сьогодні ввів в експлуатацію й отримав поштові адреси на п’ять перших ЖК, які згадано вище. Експрезидент «Укрбуду» Максим Микитась зараз перебуває у СІЗО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button