Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спільнота святого Егідія у Львові пригощає людей гарячими обідами. Фото з фейсбук-сторінки організації

Депутати Верховної Ради додали в проєкт закону про місцеве самоврядування зобов’язання забезпечувати притулком і їжею людей, які втратили дім. Про це повідомив депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін.

Крім того, планується зобов’язати місцеві ради обладнувати пандусами та необхідною технікою під’їзди і квартири людей з інвалідністю. Зараз вимоги державно-будівельних норм поширюються лише на нові та реконструйовані будівлі.

Він зауважує, що такі речі в світі традиційно роблять саме громади. Дев’ятого лютого було завершено останні погоджувальні зустрічі з відповідальними міністерствами. Згодом підготують фінальний текст законопроєкту та внесуть його у Верховну Раду.

Павло Федорів, експерт із житлової політики та аналітик CEDOS, звернув увагу на критичні коментарі під дописом Гуріна – йому закидають «соціалізм» і додаткові витрати. «На лавочки, програми притягування міфічних туристів, логотипи і букви на в’їзді “I ❤️ Крінжополь” гроші в бюджеті є, а зробити так, що ніхто голодним не залишився, – вже якось не дуже», – зазначає він.

Читайте також: В німецькому Ульмі встановили спальні капсули, які рятуватимуть бездомних від холоду

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button