Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/chsv.pdl

На станції метро «Контрактова площа» завершили встановлювати нові високі турнікети, станція працює у звичайному режимі, повідомляє пресслужба КМДА.

З дев’ятого лютого вхід на станцію було обмежено, через що в години пік утворювалася тиснява. У соцмережах публікували відео, на яких видно, що натовп стоїть і в підземному переході. Роботи мали закінчити 13 лютого, але встигли на день раніше.

Тиснява в меро 9 лютого. Скріншот із відео Сергія Куценка, facebook.com/ukrpatentkiev

У метро зазначають, що ці системи – антивандальні. Турнікети заввишки більш як два метри покликані попереджати безквитковий проїзд – через них неможливо перестрибнути, а також може спрацювати сигналізація. Зараз в метро не передбачено штрафів за проїзд без квитка. Раніше в метрополітені пояснювали необхідність заміни старих турнікетів тим, що вони б’ють пасажирів.

Нові турнікети замовили у словенської компанії Riko за більш як 100 мільйонів гривень. За умовами контракту, словенці мали поставити обладнання для станцій Героїв Дніпра, Оболонь, Почайна, Тараса Шевченка, Контрактова площа, Льва Толстого, Либідська, Кловська, Палац спорту, Дружби народів, Видубичі, Славутич, Осокорки, Позняки та Харківська.

Зараз такі турнікети вже встановлено на станціях «Сирець», «Площа Льва Толстого», «Героїв Дніпра», «Харківська». Вони приймають усі електронні способи оплати проїзду: QR-квиток, Kyiv Smart Card, картку киянина та безконтактну банківську картку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button