Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Татра-Юг

Консорціум компанії «Татра-Юг» та Запорізького хлібокомбінату №1 переміг у тендері на постачання «Київпастрансу» 20 трамваїв.

Тендер було оголошено ще у вересні 2019 року, розкриття пропозицій відбулось на початку лютого 2020 року і лише зараз оголошено переможця й укладено договір на постачання, повідомляє AllTransUA.

20 трамваїв коштуватимуть 24,9 мільйона євро без ПДВ. За умовами тендеру, довжина вагонів складатиме від 26 метрів, кількість посадкових місць – 60 (включно з щонаменше одним місцем для інвалідного візка), а загальна пасажиромісткість – 300 пасажирів. Вагони мають бути 100-відсотково низькопідлоговими. Першу партію очікують протягом року.

Роль хлібокомбіната в цій угоді – фінансове забезпечення виконання кваліфікаційних вимог тендеру, пояснює транспортний експерт Іван Черниш. Одеська компанія «Татра-Юг» випускає трамвайні вагони на потужностях дніпровського заводу Південмаш.

У тендері також брали участь концерн «Електрон» і консорціум компаній Білкоммунмаш та БКМ-Україна.

Нагадаємо, КМДА затвердила проєкт реконструкції трамвайної лінії від вулиці Милославської до Дарницького вокзалу. Київ планує закупити 40 нових трамваїв за кошти ЄБРР, для яких і реконструюють лінію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button