Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/molod.za.myr

Рух «Молодь за мир» (Спільноти святого Егідія) повідомив про відкриття постійного нічного притулку для бездомних людей неподалік від залізничного вокзалу Києва.

Волонтери орендували невелике приміщення, в якому, відповідно до епідеміологічних обмежень, можна буде прийняти чотирьох чоловіків. Вже відомо про першого гостя – ним буде 60-річний Ігор, колишній вчитель історії та директор школи. Про нього повідомляють, що зранку чоловік ходить на літургію, а до вечора перебуває у пошуках їжі. Він без документів і має серйозні проблеми зі здоров’ям – волонтери збираються допомогти з вирішенням цим питань. Є також інші кандидатури.

«Люди зможуть прийти у наш центр ввечері, прийняти душ, випрати речі, повечеряти, відпочити (буде маленька бібліотека і часом фільми), виспатись на зручному ліжку і поснідати вранці. Увесь час у домі буде адміністратор», – розповідають у «Молодь за мир».

Волонтери просять пожертвувати на притулок будь-яку зручну суму – бажано підписатися на щомісячні внески, щоб можна було планувати роботу. Подробиці – у фейсбук-дописі. Якщо волонтери зберуть більше грошей, ніж потребуватиме центр, їх витрачатимуть на недорогі хостели, в яких поселятимуть бездомних.

Раніше «Молодь за мир» організувала тимчасовий притулок у приміщенні, яке надав центр «Простір гідності», він розрахований лише на шістьох людей.

У лютому КМДА відкрила біля вокзалу пункт обігріву – без ліжок та їжі, він був переповнений. Зрештою пункт закрили через коронавірус. У той час як у Києві не налагоджено повноцінну систему допомоги, київські бездомні намагаються зігрітися в колекторах, підвалах, підземних переходах і під’їздах. Одна з волонтерок розповіла, як приймають бездомних у єдиному муніципальному притулку на вулиці Суздальській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button