Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ivan.kozlenko

Довженко-Центр заявляє, що можливе переведення інституції в сферу управління Держкіно призведе до її руйнації. Про це йдеться у листі колективу Довженко-Центру до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра культури Олександра Ткаченка та заступника керівника Офісу президента Юрія Костюка.

«На відміну від Міністерства культури та інформаційної політики України, Держкіно не має досвіду та необхідних компетенцій з управління нерухомим майном, капітальними інвестиціями, музейним та архівним фондами», – зазначають автори листа.

Зазначимо, що у ЗМІ не з’являлася інформація про переведення Довженко-Центру до управління Держкіно.

У листі також висловлено занепокоєння затримкою фінансування центру, а також порушення проведення конкурсної процедури на посаду генерального директора.

Так, 17 березня в Івана Козленка, який обіймає посаду гендиректора Довженко-Центру з листопада 2014 року, закінчується п’ятирічний контракт. Із цим пов’язана інформація про ймовірне перепідпорядкування Держкіно, вважають у Довженко-Центрі. Автори листа нарікають, що конкурс мали оголосити за два місяці до закінчення каденції чинного директора, натомість зробили це лише за два тижні. Тому просять продовжити контракт із Козленком або призначити його виконувати обов’язки до кінця 2021 року.

Торік у травні Центр Довженка заявив про настання неплатоспроможності, звинувативши у цьому керівництво Держкіно, яке подало до Мінфіну занижені показники фінансування. У липні новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко повідомив про відновлення фінансування Довженко-Центру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button