Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/oleksandr.pertsovskyi

15 березня Укрзалізниця офіційно запустила відремонтовану приміську електричку Святошин-Ірпінь-Буча.

Електричка зупинятиметься на станціях Святошин, Біличі, Ірпінь та Буча. Зокрема, нею зможуть користуватися жителі Коцюбинського. Час у дорозі між кінцевими станціями становить 23 хвилини, квиток коштує 13 гривень. Ремонт потягу обійшовся у 50 мільйонів гривень.

Фото: ggostomel.com.ua

Перший поїзд рушатиме зі станції Святошин о 05:54 та прибуватиме до Бучі о 06:17. Наступні рейси курсуватимуть зі Святошина о 06:58, 08:23, 17:30, 18:34 та 19:38. У зворотному напрямку електричка відправлятиметься з Бучі о 06:27, 07:31, 08:56, 18:03 та 19:07.

Фото: ggostomel.com.ua

Модернізований човниковий поїзд має розвантажити напрямок. Тимчасовий член правління Укрзалізниці Олександр Перцовський опублікував фото переповнених приміських електричок із Коростеня, в які часом неможливо сісти на станціях Буча та Ірпінь.

Стара електричка з Коростеня. Фото: facebook.com/oleksandr.pertsovskyi

Електричку запустили в межах проєкту City Express, який передбачає розвиток приміського залізничного сполучення. В Укрзалізниці сподіваються, що зручніші поїзди допоможуть також розвантажити автодороги до Києва, а це, своєю чергою, знизить обсяг шкідливих викидів.

Після запуску першого рейсу Укрзалізниця підписала меморандум із міськими головами Ірпіня та Бучі, а також із селищним головою Коцюбинського. Вони погодилися компенсувати витрати на пільгові перевезення.

При цьому, як повідомляє інформагенція «Погляд Приірпіння», населені пункти-учасники меморандуму вже заборгували Укрзалізниці понад 4,7 мільйона гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button