Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: iStock.com

Міжнародна група вчених створила харчову плівку для упаковки фруктів, овочів, м’яса, риби і морепродуктів. Вона зберігає свіжість продуктів, безпечна для людини і природи, а також розкладається майже повністю всього за добу, йдеться в журналі Journal of Food Engineering.

В основі матеріалу полімер з морських водоростей, альгінат натрію, який давно використовується в харчовій промисловості і медицині. Іншим компонентом стала ферулова кислота, яка робить плівку більш жорсткою, а за рахунок своїх антиоксидантних властивостей довше зберігає продукти свіжими.

Розробники планують посилити властивості плівки і додати до її компонентів натуральні противірусні засоби – часник, куркуму або імбир. Новий екоматеріал безпечний для людини і навколишнього середовища і розкладається на 90% всього за добу.

За словами авторів, спеціального обладнання для виробництва плівки не потрібно. У промислових масштабах її можуть створювати виробники харчових продуктів і плівок.

Нагадаємо, раніше вчені з університету Тулузи модифікували фермент, здатний за рекордно короткий час розкладати пластик на 90%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button