Вчені створили їстівну плівку для упаковки харчових продуктів
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Фото: iStock.com
Міжнародна група вчених створила харчову плівку для упаковки фруктів, овочів, м’яса, риби і морепродуктів. Вона зберігає свіжість продуктів, безпечна для людини і природи, а також розкладається майже повністю всього за добу, йдеться в журналі Journal of Food Engineering.
В основі матеріалу полімер з морських водоростей, альгінат натрію, який давно використовується в харчовій промисловості і медицині. Іншим компонентом стала ферулова кислота, яка робить плівку більш жорсткою, а за рахунок своїх антиоксидантних властивостей довше зберігає продукти свіжими.
Розробники планують посилити властивості плівки і додати до її компонентів натуральні противірусні засоби – часник, куркуму або імбир. Новий екоматеріал безпечний для людини і навколишнього середовища і розкладається на 90% всього за добу.
За словами авторів, спеціального обладнання для виробництва плівки не потрібно. У промислових масштабах її можуть створювати виробники харчових продуктів і плівок.
Нагадаємо, раніше вчені з університету Тулузи модифікували фермент, здатний за рекордно короткий час розкладати пластик на 90%.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті