Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: iStock.com

Міжнародна група вчених створила харчову плівку для упаковки фруктів, овочів, м’яса, риби і морепродуктів. Вона зберігає свіжість продуктів, безпечна для людини і природи, а також розкладається майже повністю всього за добу, йдеться в журналі Journal of Food Engineering.

В основі матеріалу полімер з морських водоростей, альгінат натрію, який давно використовується в харчовій промисловості і медицині. Іншим компонентом стала ферулова кислота, яка робить плівку більш жорсткою, а за рахунок своїх антиоксидантних властивостей довше зберігає продукти свіжими.

Розробники планують посилити властивості плівки і додати до її компонентів натуральні противірусні засоби – часник, куркуму або імбир. Новий екоматеріал безпечний для людини і навколишнього середовища і розкладається на 90% всього за добу.

За словами авторів, спеціального обладнання для виробництва плівки не потрібно. У промислових масштабах її можуть створювати виробники харчових продуктів і плівок.

Нагадаємо, раніше вчені з університету Тулузи модифікували фермент, здатний за рекордно короткий час розкладати пластик на 90%.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button