Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Денис Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська власноруч намалював мурал на стіні в’язниці в Коцюбинському під Києвом, щоб заохотити потенційних покупців.

Ірпінський виправний центр №132, розташований у Коцюбинському, виставили на продаж у лютому зі стартовою ціною 220 мільйонів гривень. Зараз ціну знижено до 110 мільйонів. В’язниця припинила функціонування торік, ув’язнених перемістили до іншого виправного центру у серпні. Ділянка займає вісім гектарів.

На своєму муралі Малюська зобразив арештанта у смугастій робі, який тягне макбук, – за мотивами одного з останніх творів Бенксі. У березні британський художник зобразив арештанта з друкарською машинкою на стіні Редингської в’язниці. Ця тюрма відома тим, що у ній сидів Оскар Вайльд.

Мурал Бенксі на стіні Редингської в’язниці

2014 року Редингську в’язницю закрили та вирішили збудувати на її місці житловий комплекс. Торік аукціон провалився й наступну спробу продати тюрму мають здійснити найближчими тижнями. Плани віддати легендарну в’язницю девелоперам викликали супротив тих, хто вважає, що будівля має бути збережена як музей чи туристична атракція, перетворена на культурний центр абощо. Серед супротивників – актори Джуді Денч, Кеннет Брана та інші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button