Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Так документ виглядатиме на екрані смартфону. Cкриншот із відео LCI

28 березня єврокомісар Тьєррі Бретон, який відповідає за вакцинацію від COVID-19, продемонстрував французьким журналістам зовнішній вигляд документа, який підтверджуватиме вакцинацію власника, повідомляє LCI.

«З того часу, як ми зможемо бути впевненими, що кожен європеєць, який того бажає, матиме рівний доступ до вакцини, було б непогано, аби у нас був сертифікат, який доводитиме ваш статус», – зазначив Бретон.

Паспорт вакцинації буде необов’язковим – кожен оформлюватиме його добровільно. Але такий сертифікат полегшить проходження кордону: вакцинованим не потрібно буде здавати тести на коронавірус.

Документ у роздрукованому вигляді. Cкриншот із відео LCI

Сертифікат буде електронним документом із QR-кодом, який можна буде пред’являти як із телефона, так і в роздрукованому вигляді. У ньому міститиметься інформація про дату народження, номер паспорта, наявність вакцинації та назва вакцини, інформація про те, чи хворіла людина на коронавірус.

«Тих, кто ані вакцинувався, ані переніс хворобу, ми проситимемо здати ПЦР-тест», – зауважив Бретон

Ковід-паспорт планують запровадити з 15 червня 2021 року.

Раніше у ВООЗ заявили, що паспорти вакцинації будуть дискримінаційними щодо груп, які не можуть щепитися з різних причин, особливо на тлі нерівного доступу до вакцинації.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що розроблена урядом цифрова система допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у разі, якщо у світі будуть запроваджені так звані «паспорти вакцинації».

Водночас Україна в 1,8 раза відстає від графіка вакцинації, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Від початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу, яка стартувала 24 лютого, в Україні однією дозою щеплено 198 464 осіб. Дві дози, потрібні для повної вакцинації, отримала одна людина.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button