Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/camrador

Кияни придбали на аукціоні акварельний ескіз нереалізованого проєкту будинку культури заводу Арсенал та подарували його архітектурній бібліотеці імені Заболотного. Про це повідомив Семен Широчин.

Це малюнок київського архітектора Всеволода Суворова, який брав участь у проєктуванні Гідропарку, пішохідного мосту на Труханів острів, Микільської Слобідки, а також Чоколівки, Дарниці, Відрадного, Теремків-ІІ тощо.

Ескіз викупили урбаністи та архітектори Олександр Анісімов, Семен Широчин, Альона Мокроусова, Дарина Недозим і Михайло Шевчук.

«Робота дуже цікава – це фасад нереалізованого проєкту будинку культури заводу Арсенал. Про сам проєкт практично нічого більше невідомо», – зазначив Широчин.

Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека ім. Заболотного зараз перебуває у непевному становищі. Після спроб перебудувати Гостиний двір, де вона раніше розміщувалася, бібліотека переїхала у будинок видавництва «Преса України» на проспекті Перемоги, 50, біля метро «Шулявська». Зараз перед бібліотекою будують хмарочос ЖК 50Avenue. Щороку бібліотеці відмовляють у продовженні договору оренди.

У сховищах бібліотеки зберігаються перша книга з архітектури, проєктна документація та карти Києва, стародруки, книжки XVII століття, в яких є описи втрачених об’єктів тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button