Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Звалище біля перетину вулиць Милославська і Радосинська. Фото: Elena Holykova

У той час як у Києві масово прибирають вживані автомобільні покришки з подвір’їв, містяни почали звертати увагу на звалища покришок на околицях столиці, переважно на лівому березі. Підозрюють, що це той самий «декор», який вивозять комунальники, адже шини розмальовані.

Фото: Дмитро Макагон, facebook.com/makahon

Звалище на вулиці Перова, 3А. Фото: Tanya Ostrovskaya

Депутатка Київради Аліна Михайлова опублікувала фото звалища покришок у полі в Деснянському району між вулицями Пухівська та Закревського, навпроти ТЕЦ.

«Це ті самі колеса, які зібрали з усього району та мали б вивезти за дорученням мера Віталія Кличка, адже наразі всі колеса по місту прибираються та мають бути утилізовані. Але хтось кудись не довіз та вивіз їх нам на “заднє подвір’я” міста, яке хочуть перетворите на звалище та кладовище відходів, замість того щоб створювати там парки та рекреаційні зони. Вже викопано котлован та вчора була техніка», – заявила вона.

Фото: facebook.com/MAlina.Mykhailova

У Деснянській райадміністрації у відповідь на закид щодо звалища шин у лісі біля вулиці Космонавта Волкова показали фото цього місця, вже прибраного.

Скріншот зі сторінки facebook.com/desn.rda

Комунальники запевнять, що гумові покришки слід прибрати з подвір’їв, оскільки вони є небезпечними – при контакті з водою, землею або при нагріванні сонячними променями виділяють хімічно активні сполуки.

Водночас деякі кияни наголошують, що покришки слугують для захисту саджанців і захищають газони від паркування. Депутатка Олеся Зубрицька повідомила голові Святошинської РДА, що коли комунальники прибирають покришки, вони руйнують зелені зони і насадження, а також лишають газони без захисту від автомобілів. Вона також попросила поінформувати щодо процедури утилізації прибраних шин, повідомляє КиевВласть.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button