Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Комунальники Солом’янського району Києва уклали договір про співробітництво із компанією «Укрбіоекологія», яка буде переробляти вживані гумові шини, які раніше слугували елементами благоустрою, повідомляє райдержадміністрація.

Раніше такий договір підписали в Дарницькому районі. За словами Олександра Тертишного, начальника благоустрою, району, шини відправляють на спеціалізовану місцевість для тимчасового сховища. Локація, переконують чиновники, відповідає усім санітарно-епідеміологічним нормам. А вже потім шини відправляються у Київську область, де після очищення, на спеціалізованому заводі гуму перетоплятимуть у нові вироби, повідомляє телеканал «Київ».

Попри те, останнім часом містяни почали звертати увагу на звалища шин на околицях столиці, переважно на лівому березі. Люди підозрюють, що це той самий «декор», який вивозять комунальники, адже шини розмальовані.

З перероблених гумових шин зможуть виробляти тротуарну плитку з гумової крихти, покриття для спортивних та дитячих майданчиків та гумові плити, панелі, покрівельні матеріали тощо. Автомобільні шини в природних умовах розкладаються не менше 100 років. Під дією атмосферних опадів і грунтових вод з них вимиваються токсичні речовини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button