Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олена Гончарук. Фото: facebook.com/dovzhenko.centre/

15 квітня відбувся конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центр, на якому обрали Олену Гончарук – кандидатку, яку висував колектив Центру.

Каденція гендиректора Івана Козленка завершилася 18 березня. Він відмовився брати участь у конкурсі, зазначивши, що його присутність на посаді може радше зашкодити інституції, зважаючи на політичні процеси, які відбувалися за останній рік – зокрема, у Довженко-Центрі проводили обшуки, інституція також поставала перед загрозою припинення фінансування.

«Оленка – гідна кандидатка, компетентна й відповідальна. Але чи не найголовніше для мене – її етична позиція», – прокоментував Козленко обрання нової очільниці Довженко-Центру.

«Я не заздрю Оленці: в обставинах, в яких перебуває Центр, я сам би не зважився зараз іти керувати», – додав він.

Перед конкурсом Довженко-Центр зробив візитівки шістьох кандидатів на посаду, серед яких можна було помітити, наприклад, власника Рязанського кінного заводу.

На думку Козленка, ставку влада зробила на акторку Олену Лавренюк, «яка за інших політичних обставин… навряд чи би розглядалась всерйоз як кандидат на посаду директора національного кіноархіву».

Олена Гончарук раніше керувала Музеєм кіно Довженко-Центру, а також очолювала піарслужбу Національного художнього музею.

Олена Гончарук. Фото: facebook.com/dovzhenko.centre/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button