Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відео Буча NEWS

У річку Кізка, яка протікає біля села Блиставиця, невідомі скинули близько 3000 каністр із невідомою речовиною, повідомляє Буча NEWS.

Google Maps

Річка Кізка – це притока річки Ірпінь, яка своєю чергою впадає в Дніпро. 20-літрові каністри щільно вкрили русло річки на відрізку 350-400 метрів.

Скріншот із відео Буча NEWS

«Я там побула декілька годин на обстежені, нудило до вечора, враховуючи що в руки я каністри не брала», – повідомляла Світлана Микиша, староста Блиставиці.

Скріншот із відео Буча NEWS

Помітивши звалище, екологи зверталися до різних інстанцій, але відреагували лише в Бучі, зазначає Ігор Артеменко, заступник голови президії Українського товариства охорони природи. 17 квітня організували прибирання каністр, до якого долучилися поліцейські, рятувальники, працівники міськради, місцеві жителі.

Фото: Людмила Першин

Більшість каністр герметично закриті, але з деяких вилилася масляниста речовина, зазначив секретар Бучанської міськради Тарас Шаправський. Каністри тимчасово поскладали на одному з місцевих підприємств. Після того, як експертиза визначить речовину, каністри утилізують. Поліція вже порушила провадження за ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу.

Фото: Людмила Першин

Артеменко зауважує, що на кожній каністрі є маркування, а також є гарантійні талони, з яких видно, що каністри Kärcher було куплено в Новій Лінії.

Чиновники планують встановити біля річки обмежувальні бар’єри, щоб габаритний транспорт не зміг туди під’їхати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button