Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Київської міської прокуратури

П’ятьом службовцям «Київгаз» повідомлено про підозру у справі про вибух у житловому будинку на Позняках, що стався 21 червня 2020 року.

Вибух газу зруйнував 40 квартир у десятиповерхівці на вулиці Соломії Крушельницької, загинули п’ятеро людей. Суму матеріальної шкоди, заподіяної мешканцям, оцінили у 53 мільйона гривень.

Слідчі дійшли висновку, що працівники «Київгазу» допустили порушення під час повірки лічильників газу, – а саме, коли встановлювали перемичку-байпас у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника.

Зокрема, повідомлення про підозру отримали:

  • перший заступник голови правління «Київгазу»,
  • троє головних інженерів Управлінь експлуатації газового господарства,
  • а також начальник служби охорони праці.

Їхні дії кваліфікують за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу. Прокуратура наполягає на запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов’язком носити електронний засіб контролю.

Крім того, планують заочно повідомити про підозру ще одній особі, яка у серпні 2020 року виїхала на тимчасово окуповану територію Луганської області.

Читайте також: Мешканці зруйнованого будинку на Позняках зробили пам’ятник із зацементованими ключами

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button