Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 26334 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Facebook

З початку року серед 3,5 тисячі щоденних шкільних меню у 800 випадках фахівці виявили порушення норм здорового харчування, повідомила голова Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька.

Під час перевірки у минулому році виявилося, що в кожній другій школі були порушення, пов’язані з поганим обладнанням, водопостачанням, неякісною питною водою та іншими проблемами.

З 1 січня 2021 року в Україні діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Нові вимоги базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. У Держпродспоживслужбі обіцяють, що побачити зміни можна буде з першого вересня цього року.

У регламенті встановлено групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів. Це, зокрема, злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти. У документі врегулювали харчування дітей, які потребують особливої дієти, – з цукровим діабетом, непереносимістю глютену або лактози тощо.

Також у регламенті прописана заборона годувати школярів технологічно обробленими м’ясними та рибними продуктами – ковбасою, сосисками, замороженими напівфабрикатами тощо. Шкільні їдальні не зможуть пропонувати дітям будь-які напої з вмістом доданих цукрів.

Керівники шкіл матимуть змогу обрати оптимальну модель організації харчування, наприклад, впровадити кейтеринг. Для цього харчоблок школи можна буде здавати в оренду.

Нагадаємо, з початку минулого року в Києві почали впроваджувати нову систему харчування за принципом «шведського столу» за рецептами кухара Євгена Клопотенка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button