Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: скріншот відео (Вадим Січкарук)

У Києві на Поштовій площі розширюють пішохідний перехід через Володимирський узвіз біля фунікулеру, повідомляє Центр організації дорожнього руху.

Вже не перший рік кияни озвучують питання розширення переходу, який не може впоратись з потоком пішоходів та є небезпечним для них. Зокрема, у цьому році на конкурс Громадського бюджету подали проєкт щодо розширення пішохідного переходу.

Згідно з Держстандартами, ширину переходу визначають з урахуванням інтенсивності пішохідного руху з розрахунку метр на кожних 500 пішоходів за годину, при цьому ширина переходу повинна бути не менше ніж чотири метри.

За підрахунками одного з ініціаторів розширення, Олександра Томазова, пікове значення інтенсивності руху пішоходів у вихідний день досягло 3276 людей за годину. Враховуючи дані – ширина проходу повинна бути більше шести метрів за нормами для такої інтенсивності.

Схему розширення розробили в ЦОДР. Там уточнили, що ширина пішохідного переходу складатиме шість метрів. Працівники підприємства перенесли світлофор та розмістили дорожні знаки. Інші роботи за новою схемою (заниження бордюрного каменю, нанесення розмітки та встановлення тактильної плитки тощо) проведе КП ШЕУ Подільського району.

Фото: facebook.com/kyivtrafficmanagement

Томазов розповідає, що відправив відео з проєкту Громадського бюджету заступнику голови КМДА Олександру Густєлєву, який відреагував на звернення.

Розширення переходу заплановано в рамках реконструкції вулиці Сагайдачного. Нещодавно ми писали, що реконструкцію планують розпочати вже цієї весни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button