Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kjetil Ree / Wikipedia

Білл і Мелінда Гейтс оголосили про розлучення після 27 років шлюбу. Повідомляючи про своє рішення у твіттері, пара згадала серед своїх досягнень трьох дітей та благодійний фонд.

Наразі Білл Гейтс, співзасновник Microsoft, вважається четвертою найбагатшою людиною світу зі статком у 146 мільярдів доларів. Після розлучення Мелінда також має шанси потрапити на верхні рядки списків найбагатших людей. Гейтси живуть у штаті Вашингтон, законодавство якого зобов’язує розділити капітал, набутий під час шлюбу, між подружжям порівну – 50/50. Якщо, звісно, пара не підписала шлюбний контракт, в якому зазначено інші умови. Зараз представники Гейтсів не коментують це питання.

Досі спадок чи одруження лишаються для жінок найефективнішими способами здобути великий капітал. Щоб пересвідчитися, варто поглянути на свіжий рейтинг Forbes, в якому першу сходинку посідає Франсуаз Бетанкур-Маєрс, яка успадкувала багатство від матері, а та, своєю чергою, – від батька, засновника L’Oréal. За нею слідує Еліс Волтон, донька засновника Walmart, далі – Маккензі Скотт, колишня дружина засновника Amazon Джефа Безоса (після розлучення вона отримала чверть тих акцій компанії, що належали Безосу, що оцінюється у 38 мільярдів доларів).

Видання Insider погралося з цифрами і склало 11 фактів, які ілюструють розмір статків Гейтса:

  1. За один лише минулий рік Гейтс збагатів на 41 мільярд доларів.
  2. Виходячи з першого факту, Гейтс заробляє приблизно 4630 доларів на секунду. Це значить, що йому буде невигідно зупинитися, щоб підняти з землі стодоларову банкноту.
  3. Навіть якби Гейтс розтринькував по мільйону на день, йому все одно знадобилося б 400 років, щоб витратити всі статки.
  4. Гейтс на 66% багатший, ніж британська монарша родина. Так, сімейство королеви Єлизавети ІІ теж не бідує.
  5. У 2019 році Гейтс володів лише 1,3% частки у Microsoft і все одно входить у п’ятірку найбагатших людей планети.
  6. Гейтс віддав 41 мільярд доларів на благодійність і все одно входить у п’ятірку найбагатших людей планети.
  7. Коли Гейтс витрачає 1,2 мільйона доларів, це все одно якби середній американець витратив один долар. Таке порівняння вивели з середнього чистого доходу американського домогосподарства (якщо точніше, мається на увазі net worth – доходи мінус видатки), який дорівнює 121,7 тисячі доларів.
  8. Статок Гейтса більший, ніж ВВП Люксембурга, Естонії та Болівії разом узятих.
  9. Гейтс багатший, ніж найбагатша людина Азії та найбагатша людина Китаю разом узяті. Йдеться про індійського бізнесмена Мукеша Амбані (74,7 мільярда доларів) та китайського Чжуна Шаньшаня (66,3 мільярда доларів).
  10. Гейтс міг би роздати кожній людині на планеті по 15 доларів, і все одно залишив би собі 28 мільярдів.
  11. Середній американець із вищою освітою (ступенем бакалавра) заробить 2,2 мільйона доларів за все життя. Гейтс заробить стільки ж за 28 хвилин. Це розрахунок для чоловіків – бо американка-бакалавр за все життя заробить лише 1,3 мільйона.

Нагадаємо, рік пандемії згубно позначився на статках багатьох людей та на дрібних бізнесах, але не на найбагатших людях світу – їхні статки навпаки значно зросли. Зокрема, за час пандемії COVID-19 десятеро найбагатших людей світу заробили стільки, що вистачило б на вакцини для всієї планети.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button