Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Євгеній Авраменко

У травні в ЖК «Французький квартал» на вулиці Предславинській відкрився ресторан «Їстетика» з інтер’єром від Yakusha Design. Про нього написав британський Dezeen, який регулярно висвітлює проєкти студії Вікторії Якуши.

Читайте також: Український дизайн на світовій сцені. Хто така Вікторія Якуша і чому про неї пишуть усі західні ЗМІ?

В дизайні інтер’єру «Їстетики» Yakusha Design використали традиційні для себе матеріали, натуральні та перероблені: глину, льняний текстиль, камінь, перероблений пластик тощо.

Ідея інтер’єру полягає у балансі між грубими та рівними поверхнями, між органічними та геометричними формами. Так, дизайнери поєднали нерівні глиняні стіни та грубі бетонні поверхні з полірованим каменем та гладкою сталлю.

«Ми комбінуємо сучасні матеріали та техніки з прадавніми, тими, що передавалися з покоління у покоління. Глиняні стіни в українській традиції мають потужну енергію», – зазначає Вікторія Якуша, засновниця студії.

За функціями простір поділено на три зони. Зона їдальні простягається вздовж вікон – довга м’яка лава хвилями огинає круглі столи від власного бренду Якуши Faina. Ці меблі зроблено з авторського матеріалу ztista («з тіста»): суміші глини, паперу, соломи та дерев’яних чипсів.

В іншій зоні їдальні розмістили бетонні столики та прості прямокутні табурети з переробленого пластику. Третя зона – кухня, розташована за сервірувальною стійкою з керамограніту. Її відмежовано напівпрозорим склом.

Чимало предметів інтер’єру було зроблено вручну місцевими майстрами, зокрема це лампи-макраме та глиняні вази з колекції меблів Faina. Круглі світильники на стінах ввечері наповнюють простір м’яким світлом.

«Їстетика» працює як ресторан і як кулінарія, де страви можна взяти з собою. Власники позиціюють заклад як їдальню, хоча ціни тут вищі, ніж у більшості закладів, які називаються їдальнями. Наприклад, оселедець під шубою коштує 119 гривень, борщ – 110 гривень, щучі котлети з кускусом – 190 гривень, лате – 59 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button