Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23548 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sabrina Nouri

Десятки тисяч жителів французького міста Дравей, що під Парижем, вимагають звільнення мера Жоржа Трона, який зараз перебуває у в’язниці, але продовжує керувати муніципалітетом, повідомляють Le Parisien і Le Monde.

Трон обіймав посаду мера Дравея з 1995 року й одночасно – низку інших посад, зокрема, в Міністерстві закордонних справ, в Національній асамблеї, а також у бізнесі.

У 2011 році двоє працівниць мерії заявили, що Трон їх домагався. Мер – прибічник рефлексології, одного з напрямків нетрадиційної медицини, що передбачає масаж певних «біологічно активних» точок тіла. За твердженням працівниць, Трон робив їм «лікувальний» масаж ніг й заразом дозволяв відвертіші доторки, аж до пенетрації пальцями. При цьому йому асистувала його заступниця з питань культури, Бріжит Груель. Тобто йдеться про дії, які можна кваліфікувати як групове зґвалтування.

Жорж Трон. Фото: facebook.com/Ville-de-Draveil

Мер назвав звинувачення змовою проти нього, хоч і був змушений піти з уряду. Судова тяганина тривала майже десять років, доки в лютому 2021-го суд не визнав його винним у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. При цьому обвинувальний вирок стосувався лише епізодів за участі однієї з жінок, які поскаржилися на харасмент. Трона засудили до п’яти років, з яких два – умовно.

Вже три місяці він перебуває за ґратами, але подав касаційну скаргу, що дозволяє йому виконувати обов’язки мера до остаточного рішення. Зокрема, засідання міської ради починаються з зачитування листів від Трона, які він пише з паризької в’язниці.

35 тисяч людей підписали петицію з вимогою відставки Трона, а днями кількадесят активістів влаштували протест під будівлею мерії. В уряді Франції пообіцяли сприяти звільненню мера Дравея.

Фото: Rachida Ferhat

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button