Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Уряд 14 травня запровадив граничні торговельні націнки на паливо на період дії карантину, що вплинуло на встановлення роздрібної ціни на пальне на автозаправках. Мережі АЗС почали масово припиняти продаж преміального пального.

Згідно з рішенням уряду, гранична націнка складе не більше семи гривень на літр для дизельного палива та не більше п’яти гривень на літр для автомобільних бензинів. Таким чином урядовці відповіли на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах.

Як реагують автомобільні заправні станції?

Мережі автозаправок ОККО, Socar, WOG, KLO та UPG повідомили, що призупиняють продаж преміальних марок дизельного палива та бензину.

На заправках ОККО тимчасово припинена реалізація PULLS 95 і PULLS Diesel. У компанії пояснюють, що продаж палива цих марок за ціною, встановленою Кабінетом міністрів на травень, є збитковим для мережі.

Мережа АЗС Socar призупиняє реалізацію – NANO 95, Diesel Nano Extro. Також вони припиняють нарахування додаткових знижок для своїх клієнтів до отримання додаткових роз’яснень регулятора.
Мережа WOG припиняє реалізацію преміального палива 95 Mustang і ДТ + Mustang.

KLO призупиняє продаж пального VENTUS 95 та VENTUS Diesel і також змінює систему знижок. Відтепер максимальна знижка становитиме п’ять гривень за літр. Там вчора користувачі тимчасово не могли скористатись персональними купонами на знижку на пальне.

Мережа UPG теж скоригувала вартість пального. Компанія не зупиняє реалізацію жодного з видів пального, лише знижує вартість преміального upg100.

Мінекономіки видало роз’яснення щодо рішення уряду. В ньому йдеться, що встановлення максимальної торговельної надбавки на бензин та дизельне паливо не стосується преміального пального. Там пояснили, що постанова уряду поширюється на бензини та дизельне паливо, включені до Переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, а саме на: бензин марки А-92, бензин марки А-95 та дизельне пальне.

Рішення уряду розкритикували в Європейській Бізнес Асоціації. На думку експертів, ці ініціативи «є неприйнятними в цивілізованій європейській країні та сприятимуть ще більшій тінізації ринку». Крім цього, такі кроки суперечать угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Вони також занепокоєні, тим що ситуація також може підірвати конкуренцію.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button