Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Річка Либідь 11 травня, біля Видубичів. Фото: Іван Білий, Типовий Голосіїв

Днями у соцмережах опублікували фото забрудненої жовтими викидами річки Либідь. Річка змінила колір поблизу станції метро «Видубичі». Лабораторія КП «Плесо» дослідила проби води з річки та виявила, що

У пробах води виявили високий вміст іонів амонію та аміаку, а також відхилення за вмістом фенолів. Вода каламутна і має нехарактерний запах. На думку фахівців, це свідчить про можливе потрапляння у водойму забруднених стічних вод. Водночас працівники «Плеса» обстежили ділянку річки Либідь і не виявили там несанкціонованих врізок.

«Ймовірно, подібний скид був зроблений будівельною технікою, що працює поруч. Представникам будівельної компанії вручено акт-вимогу», – підсумовують у підприємстві.

Висновок лабораторії КП Плесо

Дев’ятого травня, за день до того, як кияни помітили жовту воду в Либеді, активісти ініціативи «Києве, мий» разом із комунальниками провели прибирання берегу та русла річки біля станції метро «Олімпійська».

Прибирання Либеді 9 травня. Фото: facebook.com/razvelibardak

Нагадаємо, торік каналізаційні стоки з автостанції «Видубичі» через аварію потрапили до Дніпра.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button